Energiescan bedrijven zorgt voor besparing bij Bowerkt

energiescan bedrijven

Weten hoeveel energie uw pand verbruikt, maar ook waar het verbruik zit, wordt steeds belangrijker. Alles begint met inzicht in uw energieverbruik. Dat realiseert Buijs Elektra voor klanten door tijdelijke of permanente meetapparatuur in de meterkast te plaatsen. Met deze energiescan bedrijven kunnen we per eindgroep meten wat het verbruik is in een bepaalde periode. In overleg kunnen we zelfs groepen maken van bijvoorbeeld licht, afzuiging, airco en regelkasten. De resultaten van de meting laten zien op welk niveau we u kunnen helpen en welke energiebesparing mogelijk is

Besparingstraject bij Bowerkt

Een voorbeeld van een succesvol besparingstraject is Bowerkt Рkantoor- en projectinrichting uit Oss. Dit bedrijf kwam bij ons met de vraag of het mogelijk was om de hoofdaansluiting te verlagen. Het bedrijf heeft een aansluiting van 3x63A, maar in het hele pand is de verlichting vervangen voor zuinigere ledverlichting. Daarnaast is er op de eerste verdieping  een andere huurder gekomen die minder stroom verbruikt dan de vorige huurder. Indien een verlaging van de capaciteit zinvol is, kan dat dus een forse besparing opleveren. Een energiescan bedrijven kan uitwijzen of dit inderdaad mogelijk is.

Resultaten energiescan bedrijven

In overleg met de klant is ervoor gekozen om een maand lang te meten op de hoofdaansluiting. Na deze periode kunnen we twee belangrijke conclusies trekken. De eerste is dat de capaciteit van de aansluiting verlaagd kan worden naar 3x25A.

Dit betekent dat Bowerkt in het eerste jaar 53% kan besparen op de vaste energiekosten. In dit percentage zitten de kosten verwerkt die het verlagen van de aansluiting met zich meebrengen. Vanaf het tweede jaar kan er zelfs een besparing van 79% per jaar worden gerealiseerd! De tweede conclusie uit de energiescan bedrijven is dat er buiten kantooruren een hoog verbruik is, hoe kan dat?

Besparing door vermindering energieverbruik

We besloten in overleg een tweede, nog gedetailleerdere energiescan bedrijven te doen. Daarmee kunnen we aantonen waar het verbruik plaatsvindt, hoeveel verbruik er is en wanneer dit gebeurt. Uit deze meting bleek dat op de eerste verdieping onnodig licht blijft branden wanneer er niemand aanwezig is, dat een extra computer altijd aanstaat en dat de belasting niet optimaal is. Door deze drie onderdelen aan te passen, kon Bowerkt nog meer besparen. Een mooi resultaat!

energiescan bedrijven overzicht

Wilt u ook een energiescan bedrijven? Neem contact op met Ben Buijs: 06-54985372